Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Erizanu: Decalogul. După Dodon

Erizanu: Decalogul. După Dodon

Voi fi un preș. peste o țară:

1. Analfabetă. Unde va fi eliminat BAC-ul. Ca în Uzbekistan. Ca tinerii noștri să nu poată merge la studii universitare peste hotare. Unde au nevoie de BAC. Să rămână proști. Ca să mă voteze pe mine.
2. Statalistă. Asta înseamnă trei haragi înfipți la marginea țarcului RM. Ca să nu iasă nimeni dintre votanții mei. Exporturile se vor face doar în Rusia prin biroul meu. Eu decid cine și câte mere vinde la Tula. Eu decid care mere sunt bune și care rele. Contra cost. Contra vot.
3. Xenofobă. Adică să-i urască pe ceilalți, care nu sunt moldoveni: sirieni, români, ucraineni. Moldovenii sunt ruși. E directivă. Și prinde bine la vot.
4. Misogină. Femeia trebuie să stea la cratiță, să facă găluște mâțâțăle, mâncare statalistă, de dimineață până la amiază și colțunași stataliști cu brânză de vaci de la amiază până în seară, să facă copii, să aibă fundul mare, țâțele mari și, uneori, ca mare act de cultură, s-o scoți la un „kinău” cu Van Damme. Bărbatul știe pentru cine trebuie să voteze femeia lui.
5. Homofobă. Să urâm toți oamenii și femeile care nu sunt ca noi. Noi suntem oamenii. Cei mulți. Cei puțini nu sunt oameni.
6. Necompetitivă. Fără niciun sistem de valori. Plagiem, furăm, plătim. Urcăm în căruța socială ca în taxi. Mergem atât cât putem plăti.
7. Ortodoxă. Este unica religie dreaptă pe pământ. Noi suntem unicii creștini. Poate și Hristos. Dar asta a fost demult. Acum am rămas doar noi, ortodocșii.
8. Coruptă. Așa e mai simplu de condus. Fără competenți. Doar lingăi. Ca să rămân eu, supremul. Voi să mă votați.
9. Ipocrită. Voi nu știți cuvântul ăsta. El e despre mine. Și e de bine. Vă spun eu.
10. Săracă. La câtă jale am în inima mea să pot și eu zice uneori la televizor: „săraca țară”.
Eu sunt preș-ul vostru. Vă iubesc, statliști, analfabeți, homofobi, xenofobi, necompetenți, corupți, săraci și ipocriții mei!

Al vostru preș.