Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Maia Sandu susține campania „Brâncuși…

Maia Sandu susține campania „Brâncuși e al meu”: Ne place să beneficiem de ajutor frățesc, însă ne solidarizăm cu greu pentru a dona noi înșine

„Ne place să beneficiem de ajutor frățesc, însă ne solidarizăm cu greu pentru a dona noi înșine ca să ne putem bucura de patrimoniul cultural. Pentru achiziția operei „Cumințenia pământului”, realizată de Constantin Brâncuși în 1907, e nevoie de suma de șase milioane de euro. Susțin campania „Brâncuși e al meu” și donez, pentru că este datoria noastră de a ne păstra valorile și cultura, de a acționa în mod solidar pentru un scop comun”, scrie lidera PAS pe un site de socializare.

Campania “Brancuși e al meu“ are ca scop strângerea sumei de șase milioane de euro pentru achiziţia operei lui Constantin Brancuși. ”Cuminţenia pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuși în anul 1907, și aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. Alături de “Sărutul” și “Rugăciunea”, marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. Este emblema “primelor sculpturi moderne din lume”.