Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Festivalul republican al Etniilor

Festivalul republican al Etniilor

Fes­ti­va­lul repu­bli­can al Etni­i­lor se află în acest an la cea de XV-a edi­ție. Con­form tra­di­ției fes­ti­va­lul se des­fă­șoară în a treia dumi­nică din sep­tem­brie în mai multe loca­li­tăți din țară inclu­siv la Chi­și­nău. Evenimentul se desfășoară sub genericul „Unitate prin diversitate”.

În dimineaţa zilei de ieri, reprezentanţi ai organelor centrale şi locale, Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, corpului diplomatic acreditat la Chişinău şi ai organizaţiilor etnoculturale au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, după care au participat la deschiderea oficială a Festivalului.

Pe parcursul zilei, pe scena principală a festivalului a avut loc un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizaţiilor etnoculturale, iar oaspeţii au putut vizita expoziţiile de artă decorativ-aplicativă, arte plastice şi artizanat și gusta din deliciile fiecărui popor.

Obiec­ti­vul Fes­ti­va­lu­lui Etni­i­lor este valo­ri­fi­ca­rea şi per­pe­tu­a­rea tra­di­ţi­i­lor mino­ri­tă­ţi­lor naţio­nale pre­cum şi dezvol­ta­rea dia­lo­gu­lui inter­cul­tu­ral, con­so­li­da­rea rela­ţi­i­lor de pri­e­te­nie între repre­zen­tanţii dife­ri­tor naţio­na­li­tăţi, care locu­iesc pe teri­to­riul R. Mol­dova.

La eveniment au participat 45 de organizaţii etnoculturale și 32 de formaţii artistice din 11 raioane. Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului republican al etniilor se va desfăşura în mai multe raioane până la 25 septembrie.