Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Doliu în cultura națională. Valentin…

Doliu în cultura națională. Valentin Goga s-a stins din viață în culisele Palatului Național

Ultimul cântec al naiului. Directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”, Valentin Goga a suferit un infarct în seara zilei de ieri și a decedat în culisele instituției pe care o conduce. Tragedia s-a întâmplat la puțin timp după ce maestrul a ieșit pe scenă și a interpretat o melodie la nai, în cadrul unui concert dedicat Zilei Sf. Valentin și Valentina.

Mai mulți colegi, dar și artiști și-au exprimat condoleanțele pe paginile de socializare.

Valentin Goga a fost unul dintre cei mai apreciați și respectați conducători artisitici din Moldova. Acesta a fost director al Palatului Național timp de 22 de ani.

În 2005, lui Valentin Goga i-a fost conferit Ordinul „Gloria Muncii”, pentru merite în dezvoltarea şi propagarea artei naţionale, contribuţie la pregătirea şi desfăşurarea de manifestări cultural-artistice şi activitate organizatorică prodigioasă.

În anul 2012, Valentin Goga a fost decorat de către Mitropolit cu Ordinul „Paisie Velicikovski”, gr. II, pentru susţinerea şi aportul pe care l-a adus de-a lungul timpului pentru organizarea concertelor de muzică duhovnicească, a conferinţelor şi altor evenimente cu caracter ortodox.

Foto: logos.press.md