Doliu în cultura națională. Valentin Goga s-a stins din viață în culisele Palatului Național

Ultimul cântec al naiului. Directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”, Valentin Goga a suferit un infarct în seara zilei de ieri și a decedat în culisele instituției pe care o conduce. Tragedia s-a întâmplat la puțin timp după ce maestrul a ieșit pe scenă și a interpretat o melodie la nai, în cadrul unui concert dedicat Zilei Sf. Valentin și Valentina.

Mai mulți colegi, dar și artiști și-au exprimat condoleanțele pe paginile de socializare.

Valentin Goga a fost unul dintre cei mai apreciați și respectați conducători artisitici din Moldova. Acesta a fost director al Palatului Național timp de 22 de ani.

În 2005, lui Valentin Goga i-a fost conferit Ordinul „Gloria Muncii”, pentru merite în dezvoltarea şi propagarea artei naţionale, contribuţie la pregătirea şi desfăşurarea de manifestări cultural-artistice şi activitate organizatorică prodigioasă.

În anul 2012, Valentin Goga a fost decorat de către Mitropolit cu Ordinul „Paisie Velicikovski”, gr. II, pentru susţinerea şi aportul pe care l-a adus de-a lungul timpului pentru organizarea concertelor de muzică duhovnicească, a conferinţelor şi altor evenimente cu caracter ortodox.

Foto: logos.press.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *