Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Statul, mai "bogat" cu 42…

Statul, mai „bogat” cu 42 de milioane de lei

Ieri, statul a mai reușit să vândă alte cinci bunuri, în care deținea acțiuni. Agenția Proprietății Publice a anunțat că statul a obținut în urma vânzărilor aproape 42 mil. de lei.

Astfel,  Î.S. pentru cercetare şi producere “Avicola Moldova”, scoasă la vânzare pentru 5, 84 mil. de lei a fost vândută firmei „Carou Grup” S.R.L. cu 6 mil. Î.S. pentru Cercetare şi Producere a Resurselor Biologice Acvatice “Acvacultura-Moldova”, scoasă la mezat pentru 15,78 mil., a fost vândută cu 15,85 mil firmei Fitofag” S.R.L. Î.S. Sovhozul Apicol de Reproducţie “Nectar” din Edineţ, scoasă la vânzare cu 250 mii lei a fost vândută cu 255 mii lei firmei Catărvăi” S.R.L.

Totodată, Î.S. Institutul de proiectare a sistemelor de gospodărie a apelor “AcvaProiect”, cu prețul inițial de vânzare de 6 mil. de lei, a fost vândut cu 6, 005 mil. firmei Customagic” S.R.L.. Î.S. Staţiunea Tehnologico-Experimentală de Procesare a Fructelor şi Legumelor “Conserv-E”, scoasă la mezat pentru 13,45 mil. A fost vândută cu 13,55 mil. de lei firmei „Moldprodinvest” S.R.L..

În cadrul concursului investițional, statul a vândut cinematograful „Luceafărul” din or. Teleneşti cu 300 mii lei lui Dinu Iliescu din același oraș. În total, s-au obținut 41.96 mil. de lei. Suplimentar, de la fiecare tranzacţie, în bugetul de stat se achită impozitul privat în mărime de 1% de către cumpărători.

Astăzi este ultima zi de licitații, organizate prin intermediul Bursei de Valori.