Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Socialiștii revoltați

Socialiștii revoltați

Igor Dodon, liderul Partidului Socialist din R. Moldova (PSRM) s-a arătat indignat de faptul că Guvernul a decis să fie deschise doar 5 secții de vot în Federația Rusă la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

1-DSC_0912„Ne expunem indignarea profundă față de decizia Guvernului, referitor la votul de peste hotare. În Federația Rusă se preconizează să fie deschise 5 secții de votare. În Italia – 25, în România – 11, SUA – 6. Îmi vine să le spun celor de la Guvern: „совсем страх потеряли” (Nu mai aveți niciun pic de frică, trad.). Vreau să le spun guvernanților să ne aștepte la Guvern. Oamenii vor veni să vă întrebe de ce vă bateți joc. Avem 1 mln în afară țării, 700 de mii sunt în Federația Rusă, 300 de mii în alte țări. Dar voi asigurați dreptul de vot pentru cei din UE în proporție de 100%, în timp ce pentru cetățenii moldoveni din Federația Rusă – 2%. Adică moldovenii care reprezintă 70% din cei de peste hotare le dați 2%, iar celor 30% – le oferiți 100% șansa să voteze. Asta se numește bătaie de joc față de oameni. Guvernanților, o să răspundeți fiecare, mai devreme sau mai târziu”, a conchis liderul socialist.

Amintim că, Guvernul a decis că în străinătate vor fi deschise 95 de secţii de votare pentru alegerile din 30 noiembrie. Secţiile de votare vor fi organizate în sediile misiunilor diplomatice şi consulare, precum şi în alte locaţii cu acordul autorităţilor competente ale ţării respective.

Totodată, socialiștii au propus de nenumărate ori să fie deschise 250 de secții de votare în Federația Rusă.