Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   SENTINŢĂ: Judecătoare condamnată la 8…

SENTINŢĂ: Judecătoare condamnată la 8 ani de detenţie a dispărut din sala de judecată

Cu câteva minute în urmă, judecătoarea Elena Roibu a fost condamnată la 8 ani de detenţie cu executare şi achitarea unei amenzi de 40000 de lei. Avocata Tatiana Mostovoi-Filimancov a fost şi ea condamnată la un termen de detenţie de 7 ani şi 6 luni cu executare. Deşi s-a eliberat mandat de arest, cele două au dispărut din sala de judecată întro direcţie necunoscută.

Astăzi la judecătoria Ciocana a avut loc ultima şedinţă pe dosarul penal în care o judecătoare şi o avocată sunt acuzate de luare de mită. Şedinţa s-a prelungit mult după orele de program, finalizând aproape de ora 22 cu o sentinţă, care poate fi considerată o premieră pentru R.Moldova.

Judecătoarea Elena Roibu a fost condamnată la 8 ani de detenţie cu executare, urmând şi alţi 4 ani în care nu va avea dreptul să exercite funcţii publice, totodată fiind obligată să achite o amendă în sumă de 40.000 de lei.

Avocata Tatiana Mostovoi-Filimancov a fost condamnată la un termen de detenţie cu 6 luni mai mic decât al judecătoarei, fiind obligată să plătească o amendă de asemenea de 40.000 de lei.

Deşi sentinţa pronunţată este cu executare imediată, cele două au dispărut din sala de şedinţă după ce au avut ultimul cuvânt, acum pe numele lor fiind eliberat mandat de arest. Procurorul care a condus cazul, Victor Muntean a declarat pentru ZdG că acum se efectuează măsuri de investigaţie în vederea depistării locului aflării lor.

Ziarul de gardă a fost singura instituţie media care a urmărit toate şedinţele de judecată în care sunt inculpaţi judecători pentru acte de corupţie. Materialele ZdG cu referire la cazul judecătoarei Elena Roibu pot fi revăzute AICI