Șeful de la Achiziții, în vizorul CNA, după publicarea unei investigații jurnalistice

Centrul Național Anticorupție (CNA) s-a autosesizat în privința lui Viorel Moșneaga, șeful Agenției de Achiziții Publice (AAP), după publicarea unei investigații a Ziarului de Gardă, realizată în colaborare cu Centrul de Investigații Jurnalistice. 

„CNA s-a autosesizat în urma publicării articolului din presă şi a demarat mai multe verificări. În prezent, investigaţiile continuă, iar la finalizarea lor se va decide asupra începerii sau neînceperii unei urmăriri penale, în dependență dacă se vor confirma faptele expuse. Ulterior se va da calificarea corespunzătoare”, a declarat Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA, pentru Anticoruptie.md.

Investigația a scos la iveală că Aldos Grup SRL, firma familiei șefului AAP a câștigat, doar în ultimii doi ani, licitații gestionate de instituția de stat, în valoare de aproape 35 de milioane de lei. Cele mai bănoase tendere adjudecate de această firmă au fost contestate de către concurenți, însă, în majoritatea cazurilor, reprezentanții Agenției au respins pretențiile agenților economici. Și partenerii de afaceri ai familiei șefului de la Achiziții au avut succes la licitații în ultimii ani, obținând contracte de zeci de milioane de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *