Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Șeful de la Achiziții, în…

Șeful de la Achiziții, în vizorul CNA, după publicarea unei investigații jurnalistice

Viorel Moșneaga. Foto: CIJM

Centrul Național Anticorupție (CNA) s-a autosesizat în privința lui Viorel Moșneaga, șeful Agenției de Achiziții Publice (AAP), după publicarea unei investigații a Ziarului de Gardă, realizată în colaborare cu Centrul de Investigații Jurnalistice. 

„CNA s-a autosesizat în urma publicării articolului din presă şi a demarat mai multe verificări. În prezent, investigaţiile continuă, iar la finalizarea lor se va decide asupra începerii sau neînceperii unei urmăriri penale, în dependență dacă se vor confirma faptele expuse. Ulterior se va da calificarea corespunzătoare”, a declarat Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA, pentru Anticoruptie.md.

Investigația a scos la iveală că Aldos Grup SRL, firma familiei șefului AAP a câștigat, doar în ultimii doi ani, licitații gestionate de instituția de stat, în valoare de aproape 35 de milioane de lei. Cele mai bănoase tendere adjudecate de această firmă au fost contestate de către concurenți, însă, în majoritatea cazurilor, reprezentanții Agenției au respins pretențiile agenților economici. Și partenerii de afaceri ai familiei șefului de la Achiziții au avut succes la licitații în ultimii ani, obținând contracte de zeci de milioane de lei.