Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   SCRISOAREA CITITORULUI: Putin vrea să…

SCRISOAREA CITITORULUI: Putin vrea să ne ia prizonieri prin Dodon și Usatîi

„A mai ramas o saptamana pana la alegerile din 30 noiembrie cand se va hotari nu doar soarta parlamentului ci chiar soarta de mai departe a acestui colt de tara.„Situatia este critica.„Tot mai multe informatii demonstreaza ca regimul Putin ne pregateste scenariul ucrainean prin Dodon, Usatii, formatiuni teroriste de tip Antifa, Liga tineretului communist s.a.

Faptul ca primarul de la Balti a refuzat sa se intalneasca cu presedintele ucrainean Poroshenko este o dovada in acest sens. În sudul R. Moldova bascanul Gagauziei Formuzal isi face de cap.

Basarabia ramane pentru Putin ultima sansa de a cuprinde Ucraina intr-un lant de focuri mocninde prin crearea multjinduitei Novorosii. Iar noi ne scarmanam inde noi, demonstrand prin declaratii care este mai patriot, curat si gospodar.

Paradoxal, insa atat de peniti de Putin prin embargourile la vin, fructe, carne, unii dintre bietii nostri tarani care au avut atatea pierderi in urma acestor embargouri, ii vor vota pe vasalii lui Putin Dodon si Usatii. Dar tocmai Dodon este cel care a favorizat aceste embargouri. Plecarile foarte dese la Moscova inaintea luarii de catre Putin a acestor decizii, ale lui Dodon, care impreuna cu Greceanii, fiind anterior in posturi foarte inalte (premier si vicepremier) cunosc foarte bine punctele slabe ale economiei Republicii Moldova, confirma acest lucru. Prin aceste embargouri (probabil cerute de Dodon (mai tarziu vor iesi la iveala aceste acte de mare tradare) pentru asi atrage de partea sa si masa nemultumita a exportatorilor de fructe patimiti) Putin a lovit in punctual cel mai slab. De asemenea, Dodon incearca sa-I manipuleze pe bietii nostril gasterbaiteri aflati la munci in Rusia.

Puterea in alegeri a retelelor de socializare a fost demonstrata de alegerile din turul II din Romania. Toti cei care au rude la munci in Rusia cu posibilitati de a vota trebuie sa discute cu ei.

Cel mai bun lucru ar fi ca macar in ceasul al 12-lea unii lideri ai unor partidute cu mintile infierbantate de atata lupta electorala, care nu au nicio sansa de a trece pragul electoral (PAD, PNL, PLR (care, fara locomotiva Ion Sturza si parasirea de catre unii a formatiunii, are foarte putine sanse de a trece pragul electoral, cu toate ca aceasta formatiune a salvat cursul proeuropean acum 2 ani in urma), dar si AntiMafia (daca o putem considera de a noastra)), daca intr-adevar impartasesc optiunile proeuropene sI isi dau seama de pericolul major care ne paste, s-ar retrage in folosul celor trei partide care, impreuna au facut primii pasi spre integrarea European, PL, PLDM si in cel mai rau cau PDM.

Nu avem alte variante. Sa lasam la o parte frustarile si dorintele de razbunare pe unii din cele trei partide pentru mai tarziu.

Numai un vot masiv si decisiv ii va opri pe revansarzii putinisti sa-si puna in aplicare planurile murdare dupa alegeri”.

Valeriu Dulgheru, profesor universitar