Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Scandalul Ioniță-Filat a devenit public

Scandalul Ioniță-Filat a devenit public

Astăzi, președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, a declarat că, în ultima perioadă, de la Banca de Economii (BEM) ar fi fost sustrase 120 milioane de lei. Banii, potrivit lui Ioniță, ar fi ajuns, prin intermediul unor firme off-shore, la liderul PLDM, Vlad Filat.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a calificat, într-o declarație de presă, drept „minciună” şi o încercare de „răzbunare” din partea lui Ioniţă, după ce acestuia PLDM i-a retras suportul politic pe 19 august „ca urmare a acţiunilor sale de sabotare economică a R. Moldova”. Decizia a fost făcută publică acum, într-o declaraţie de răspuns a PLDM la acuzaţiile lansate de Ioniţă la adresa liderului PLDM.
Vlad Filat a mai declarat că Veaceslav Ioniţă „este un agent deschis de promovare a intereselor unui controversat om de afaceri, autointitulat raiderul Nr.1 în spaţiul CSI, implicat în acţiuni de spălare de bani în sumă de peste 18 miliarde de euro”.

„Regret faptul că Ioniţă s-a lăsat folosit ca o „sculă” într-un proces de destabilizare a situaţiei interne din R. Moldova. Declar cu toată responsabilitatea că nu am nicio atribuţie politică, juridică, economică şi de oricare alt gen la schemele descrise de fostul membru al fracţiunii parlamentare a PLDM. Încurajez instituţiile statului să-şi facă onest datoria şi îmi exprim disponibilitatea de a oferi orice suport în acest sens”, se arată în declarația lui Vlad Filat.
După excluderea lui Ioniţă din fracţiunea PLDM, liberal-democrații a rămas în Legislativ cu 30 de deputaţi.