Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Salam, făcut din carnea care…

Salam, făcut din carnea care nu poate fi consumată

Șase tone de carne cu termenul de valabilitate expirat încă din luna august, urma să fie folosită în prepararea mezelurilor şi la diverse produse pentru consum uman. Cantitatea de carne a fost depistată de polițiști în depozitul unei interprinderi din localitatea Cricova, care își are oficiul în centrul capitalei.

risunok1_14Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au descins verificări la o întreprindere privată din capitală, specializată în prepararea şi comercializarea mezelurilor şi produselor din carne.

Percheziţiile autorizate au fost desfăşurate nemijlocit la secţia de producere în or. Cricova precum şi la oficiul central situat pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chișinău.

La cererile poliţiştilor, administraţia firmei n-a putut prezenta toate actele de origine şi provenienţă a produselor din carne.
Respectiv s-a constatat, carnea era transportată fraudulos din regiunea transnistreană sau era procurată de la persoane fizice în lipsa certificatelor veterinar-sanitare, fiind păstrată în condiţii insalubre.

Poliţiştii au depistat în depozitul firmei peste 6 tone de carne, a căror termen de valabilitate expirase în luna august a anului trecut. Din respectiva cantitate de carne urma să fie preparate mezeluri şi diverse produse pentru consum uman.

Totodată au fost elucidate grave încălcări şi în contabilitatea firmei. Administraţia n-a argumentat nereflectarea în evidenţă contabilă a mijloacelor băneşti în sumă de 1 000 000 de lei. În context au fost ridicate mai multe documente contabile, înscrieri de ciorne precum şi purtători de informaţii pentru investigaţii suplimentare.

Dacă va fi găsit vinovat, administratorul întreprinderii riscă să se aleagă, pentru evaziune fiscală, cu o amendă în mărime de la 60 000 la 100 000 de lei sau închisoare de până la 6 ani.