Recital de Dragobete pe întuneric

De Dragobete, Moldo Crescendo organizează un recital de pian pe întuneric. Concertul va avea loc pe 24 februarie, la ora 18:00, în incinta Muzeului Național de Artă din Chișinău care a fost recent renovat. Într-o ambianță plină cu artă, creativitate și frumusețea arhitecturii muzeului, Marcel Lazăr, fondatorul Moldo Crescendo, va susține un recital de pian cu lucrări de F. Schubert, F. Chopin și E. Satie. Numărul de bilete este limitat și sunt disponibile pe Fest.md (http://www.fest.md/ro/bilete/concerte/concert-pe-intuneric)

Proiectul Moldo Crescendo a apărut la inițiativa unor tineri basarabeni, care își fac studiile în afara țării. Scopul lor este de a promova adevăratele valori culturale și muzica clasică de calitate. Tinerii ce studiază în Anglia, Germania, Elveția, Finlanda, Rusia, România ș.a. revin în țară în fiecare vară pentru a organiza  un festival de muzică de cameră. În vara anului 2016 echipa a organizat un proiect nou întitulat ”Conace” care a avut ca scop informarea și atenționarea oamenilor în legătură cu patrimoniul nostru arhitectural-istoric. În afara festivalurilor, de-a lungul anului, tinerii se întâlnesc și în formații mai mici, sau chiar solo precum este Concertul în întuneric cu participarea lui Marcel Lazăr. Cele mai recente concerte fiind organizate în decembrie 2016. Este vorba despre un trio format din Dan-Iulian Druțac, Constantin Borodin și Marcel Lazăr care a evoluat  la Chișinău, București și Cluj-Napoca. Au participat la festivalul-concurs ”M ist fur Mozart” din Cluj unde au obținut premiul II.


 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    “Proiectul Moldo Crescendo a apărut la inițiativa unor tineri basarabeni, care își fac studiile în afara țării. Scopul lor este de a promova adevăratele valori culturale și muzica clasică de calitate.”

    Are, are Moldova talente si copii de eksceptsie. Pakat ca studiaza afara si nu putem oferi la ei conditi de cari au nevoie ca sa invetse acasa. Uite ase ne pierdem tineretu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *