Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Reacţia lui Putin la operaţiunea…

Reacţia lui Putin la operaţiunea din Slaviansk

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, n-a întârziat să analizeze cele întâmplate în Slaviansk. Acesta susţine că acţiunile militarilor ucraineni reprezintă o crimă, iar acest fapt va avea urmări.

Dacă regimul actual din Kiev a început să folosească armata împotriva cetăţenilor în interiorul ţării, aceasta, fără îndoială, reprezintă o crimă împotriva poporului său. Amintesc faptul că nici măcar preşedintele legitim al Ucrainei, Victor Ianukovici, nu s-a decis să folosească armata în conflictul din Kiev”, a spus Putin, făcând referire la acţiunile de pe Maidan. Declaraţia a fost făcută în cadrul primului Forum media, la care s-au adunat circa 400 de jurnalişti din 85 de regiuni ale ţării.

„Este o operaţiune punitivă, care, bineînţeles, va avea urmări pentru acei oameni care iau decizii de acest gen. Aceasta se referă inclusiv la relaţiile noastre interstatale”, a adăugat Putin.

Amintim că, astăzi, a avut loc declanşarea operaţiunilor armatei ucrainene împotriva separatiştilor pro-ruşi din Slaviansk, în urma căreia cinci separatişti au fost ucişi, iar un militar a fost rănit.