Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Putin, către Agențiile de Securitate:…

Putin, către Agențiile de Securitate: Nimeni nu va ajunge ”să intimideze sau să izoleze Rusia”

Președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat sâmbătă că nimeni nu va ajunge ”să intimideze sau să izoleze Rusia”, dând asigurări că este gata ”să treacă prin unele dificultăți” pentru a garanta suveranitatea țării, lovită de sancțiuni din cauza crizei ucrainene, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

”Evident, nimeni nu va ajunge să ne intimideze sau să izoleze Rusia. Nimeni n-a reușit aceasta și nimeni nu va reuși vreodată”, a declarat Putin într-un discurs rostit cu ocazia Zilei lucrătorilor din cadrul agențiilor de securitate.

Reamintind faptul că tentative similare împotriva Rusiei au avut loc de mai multe ori în cursul istoriei, Putin a adăugat că țara sa trebuie ”să fie gata să treacă prin unele dificultăți și să dea întotdeauna un răspuns adecvat la toate amenințările împotriva suveranității, stabilității și unității societății”.

AFP amintește că Occidentul a impus vineri noi sancțiuni împotriva Moscovei, SUA interzicând toate schimburile comerciale cu Crimeea, anexată de Rusia în primăvara acestui an, în timp ce Canada a interzis intrarea pe teritoriul său pentru douăzeci de responsabili politici ruși și separatiști ucraineni, vizând, de asemenea, sectorul petrolier și cel al gazelor.

Anexarea Crimeii și conflictul dintre forțele ucrainene și rebelii proruși din estul Ucrainei au provocat cea mai mare deteriorare a relațiilor dintre Moscova și Occident de la încheierea Războiului Rece.