Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Promitea scăparea de blesteme contra…

Promitea scăparea de blesteme contra bani, iar acum e condamnată la 8 ani

O locuitoare a raionului Străşeni, a fost condamnată la 8 ani de detenţie pentru escrocherie. Aceasta a reuşit să înşele 7 persoane, cărora le-a promis că-i poate scăpa de farmece şi blesteme.

After Katrina NOLA 2015Procuratura din Rezina a stabilit că, în vara anului trecut, escroaca a intrat în şapte gospodării din raioanele Rezina şi Şoldăneşti, unde îi convingea pe stăpâni că posedă puteri magice şi îi poate ajuta să scape de blesteme.

Astfel, prin înşelăciune, inculpata a obţinut de la victime bani, bunuri şi bijuterii din aur, estimate la peste 91 de mii de lei.

Potrivit procurorilor, anterior, inculpata, în vârstă de 46 de ani, a mai fost trasă la răspundere penală pentru comiterea unor infracţiuni similare.

De această dată, instanţa de judecată a privat-o pe inculpată şi de dreptul de a exercita activităţi în domeniul medicinii netradiţionale şi psihologiei pe un termen de 5 ani. Prin aceeaşi sentinţă, inculpata a fost obligată să le achite părţilor vătămate prejudiciul material cauzat prin infracţiune în sumă de 91227 de lei.

Sentinţa este cu drept de atac.