Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Procurorii vor șase ani de…

Procurorii vor șase ani de închisoare pentru un tânăr care a fost la Psihiatrie

Procuratura sectorului Rîşcani al capitalei susţine acuzarea de stat în cauza penală de învinuire a tînărului care, în august 2012, a atacat cortegiul cancelarului german Angela Merkel. În acţiunile învinuitului, procurorii au reţinut comiterea infracţiunii de huliganism agravat şi vor solicita condamnarea acestuia la 6 ani de închisoare, anunță serviciul de presă al PG, printr-un comunicat de presă.

Notăm că, inculpatul se află deja sub strajă, şi asta pentru că în iulie curent a fost condamnat de Curtea de Apel la 8 ani de detenţie pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care furturi şi jafuri. Astfel, prin cumul parţial de pedepse, procurorul a solicitat aplicarea în privinţa învinuitului a unei pedepse în total de 13 ani de detenţie.

Verdictul în acest caz urmează să fie pronunţat vineri, 8 noiembrie 2013, ora 13:00, la Judecătoria sectorului Rîşcani din capitală (judecător Cornelia Vîrlan). Acuzarea de stat va fi susţinută de procurorul în Procuratura sectorului Rîşcani, Oleg Oala, mai anunță PG, care, de obicei însă nu anunță când au loc și alte ședințe de judecată, în care sunt implicați funcționari de stat, pasibili de a fi condamnați.

ZdG a scris anterior despre acest tânăr, Iurie Vâlkov, care, în luna august, a încercat să arunce cu explozibil în cortegiul oficial din care făceau parte cancelarul Merkel şi premierul Filat. Atunci, el era internat la Spitalul de Psihiatrie, iar rudele lui Iuriene  spuneau că nu cunosc aproape nimic despre locul exact al aflării acestuia și consideau totodată, că tânărul a acţionat la comanda cuiva, pentru că «mintea lui nu e pentru aşa ceva».