Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Procuratura refuză să comenteze scoaterea…

Procuratura refuză să comenteze scoaterea de sub urmărire penală a lui Ion Agaci

Ion Agaci, despre care procurorii spuneau la un moment dat că este principalul suspect în cazul asasinării omului de afaceri Igor Ţurcan, a fost scos de sub urmărire penală la sfârşit de octombrie. Procuratura Generală (PG) nu doreşte să se expună asupra acestui fapt.

ZdG a scris în numărul de astăzi că Ion Agaci, reţinut în septembrie 2011 în cazul omorului omului de afaceri Igor Ţurcan, a fost scos de sub urmărire penală, pe motiv că „faptele sale nu întrunesc elementele consitutive ale infracţiunii”.

Miercuri, înainte ca ziarul să ajungă la tipar, ZdG a solicitat poziţia PG asupra acestui fapt. Iniţial, Corneliu Bratunov, şeful secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale din cadrul PG ne-a spus că nu este la curent şi ne-a cerut să revenim astăzi, joi, 15 noiembrie, pentru a verifica informaţia.

Între timp, Gheorghe Cobzac, avocatul lui Ion Agaci a primit de la PG ordonanţa de scoatere de sub urmărire penală a lui Agaci. Deşi l-am telefonat în mai multe rânduri pe Bratunov, acesta nu a răspuns la apelurile ZdG.

Serviciul de Presă al Instituţiei ne-a informat că, acesta s-a aflat în şedinţă. Le-am cerut poziţia PG vis-a-vis de scoatere de sub urmărire penală a celui considerat de procurori la un moment dat „principalul suspect” în asasinarea lui Igor Ţurcan. După ce au discutat cu Bratunov, aceştia ne-au spus că PG nu comentează deocamdată cazul.

Detalii despre caz, citiţi AICI.