Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Un primar olandez vrea ca…

Un primar olandez vrea ca fiica lui Vladimir Putin să fie deportată

The Guardian scrie că frustările olandeze față de Rusia în urma accidentului aviatic a trecut pe o notă ceva mai personală și anume: mai mulți olandezi au cerut ca fiica lui Putin să fie deportată din Olanda.

Vladimir Putin, Enrico LettaPieter Broertjes, primarul orașului Hilversum, în cadrul unui interviu dat la radio a cerut ca Maria Putin de 29 de ani, care locuiește în prezent în Voorschoten împreună cu prietenul ei olandez, să fie alungată din țară.

Săptămâna trecută, în urma prăbușirii avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei au murit peste 298 de oameni dintre care 154 de olandezi.

Broertjes și-a cerut mai târziu scuze pentru remarcile sale prin intermediul Twitter-ului, spunând că nu a fost „înțelept”, dar a adăugat că ceea ce a spus a fost un impuls provocat de nenorocirea care a afectat întreaga țară și e de părere că mulți cetățeni îl vor înțelege”.

Un avion care transportă primele 50 de victime ale accidentului urmează să sosească în această după-amiază la aeroportul din Eindhoven, de unde vor fi transportate la cazarma din Hilversum. Guvernul olandez a declarat miercuri zi de doliu național și va marca sosirea cadavrelor cu un minut de reculegere în întreaga țară.

Potrivit ziarului De Telegraaf, ucrainenii care locuiesc în Olanda au cerut, de asemenea să li se permită organizarea unui protest pașnic în fața apartamentului fiicei lui Vladimir Putin.

În presă a apărut știrea că Maria se întâlnește cu un cetățean olandez Jorrit Faassen. Mass-media olandeză a afirmat că Putin a vizitat cuplul anul trecut, însă purtătorul de cuvânt al său a negat totul.

Faassen a deținut roluri de conducere în firmele rusești Gazprom și Stroytransgaz, un producător de conducte, și a apărut pe prima pagină a ziarelor când a fost agresat de către garda de corp a bancherului rus Matvei Urin într-un incident rutier care a avut loc în Moscova, în 2010. Ulterior, Urin a fost arestat și închis pentru fraudă.