Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Precizările și explicațiile Comisiei Electorale…

Precizările și explicațiile Comisiei Electorale Centrale

Comisia Electorală Centrală, în condițiile art. 36 alin. (2) din Codul electoral, a adresat o cerere Curţii de Apel de Chișinău prin care solicită anularea hotărîrii CEC nr.2749 din 13.10.2014 „Cu privire la înregistrarea candidaţilor la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic “PATRIA”, a simbolului electoral și confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultative în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanţe (trezorierul)”.

Decizia vine în contextul examinării unei sesizări parvenite în adresa Comisiei din partea Inspectoratului General de Poliție. Acesta relevă că, concurentul electoral Partidul Politic “PATRIA” a folosit, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, mijloace bănești cu provenienţă din străinătate.

În acest context, Comisia mai solicită Curții de Apel Chișinău să dispună încasarea în beneficiul statului sumele de bani primite de acest concurent electoral în cadrul campaniei electorale. Totodată, Comisia a permis organelor de drept investigarea juridică a candidaților de pe lista concurentului electoral Partidul Politic “PATRIA”.