Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Pozner: Regret despărțirea de Rusia,…

Pozner: Regret despărțirea de Rusia, dar eu sunt om…

Îmi pare rău să mă despart de Rusia, dar sunt om  și nu accept să împart aceeași țară cu maimuțele.  Vladimir Pozner, cunoscut om de televiyiune, a rostit acest mesaj de adio în adresa Rusiei, pe care a decis să o părăsească definitiv, transmite newsbalt.ru.  

În mesajul său de adio el a spus următoarele:  «Toți cunosc că eu sunt ateist și cred că am provenit de la maimuță. De la acea maimuță pe care munca și cunoștințele au transformat-o în om.  Contrar opiniilor mele, deputații care, toți ca unul au devenit evlavioși peste noapte, cred, probabil, că au fost creați de Dumnezeu. Și cei care au participat la „marșurile rusești” cu simbolici naziste, ținând ân mâini icoane, cred același lucru. De aceea, și primii și cei din urmă tot mai mult îmi amintesc de maimuțe. În consecință, toți au în față o cale lungă a evoluției. Poate, până la urmă, și ei se vor transforma în oameni…

Eu, însă, sunt un om în vârstă. Nu știu de ce, toți uită că am 78 de ani. Din păcate, nu mai am timp să aștept atît de mult. De aceea, declar acum:  ”Mulțumesc tuturor, ne vom vedea, tradițional,  duminica următoare și vom vorbi despre toate. Va fi programul meu de adio, înainte de plecarea mea la Paris. Regret despărțirea de Rusia, dar, devenind om, eu nu mai vreau să împart aceeași țară cu maimuțele”, a declarat Pozner.

20 martie 2014