Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Declarațiile președintei Maia Sandu…

VIDEO Declarațiile președintei Maia Sandu și ale secretarei generale a Consiliului Europei

Sursa foto: Captură Privesc.eu

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, și secretara generală a Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, susțin marți, 22 noiembrie, declarații de presă.

LIVE TEXT

„Vizita vine să marcheze progresele înregistrate în ultimele câteva luni în relația dintre R. Moldova și Consiliul Europei și să ia act de cele mai importante evoluții din sistemul justiției. Schimbările ce s-au produs în R. Moldova în această perioadă, ne-au permis să avansăm pe mai multe subiecte de interes comun. Am discutat cu doamna secretar general despre realizarea proiectelor de asistență incluse în Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru R. Moldova pe anii 2021-2024, pe care l-am lansat împreună în luna aprilie la Strasbourg, în continuarea cooperării strategice inițiate anterior. Acest Plan are drept scop să ne asiste la alinierea legislației, instituțiilor și practicii cu standardele europene în domeniul drepturile omului, statului de drept și democrației (…)”, a declarat Maia Sandu.

„Mă bucur să mă aflu astăzi în R. Moldova în prima vizită oficială în calitate secretar general al Consiliului Europei. Doamnă președintă, dați-mi voie să încep prin a-mi exprima gratitudinea pentru faptul că m-ați invitat să vin în R. Moldova (…). Din câte cunoașteți dvs., piatra fundamentală a cooperării noastre este crearea unui Plan de acțiuni al Consiliului Europei pentru R. Moldova pentru perioada 2021-2024 pe care noi, doamnă președintă, l-am lansat împreună în aprilie. El acoperă toate domeniile în care Consiliul Europei conlucrează cu R. Moldova. Pe parcursul ședinței de astăzi am avut oportunitatea să apreciez determinare puternică pentru procesul de reforme, în special, reforma care se adresează sectorului justiției și lupta împotriva corupției”, a declarat secretara generală a Consiliului Europei.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit luni, 22 noiembrie, cu secretarul generală a Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.