Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ștefan Creangă și-a depus demisia…

Ștefan Creangă și-a depus demisia din funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică

Ștefan Creangă și-a depus demisia din funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) luni, 22 noiembrie. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către șefa Serviciului comunicare al ANRE, Galina Sanduța.

Din 2019, Ștefan Creangă a deținut funcția de director în Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. În perioada 2014 – 2019 a fost deputat în Parlamentul R. Moldova, preşedinte al Comisiei economie, buget şi finanţe.

În 2017, ZdG a scris că  alesul poporului a intrat în casă nouă după ce, la 6 martie 2016, a semnat un contract de schimb, înlocuind o căsuţă mai modestă din centrul capitalei cu un imobil luxos de pe str. Ciocârliei din Chişinău, care valorează aproximativ 4 milioane de lei, potrivit experţilor imobiliari. În 2016, deputatul Creangă şi-a cumpărat o motocicletă Honda, plătind pentru ea 8 mii de euro. Eu am capacitatea de a munci. Aşa cum am muncit până în 2009, şi după 2009 am reuşit să fac investiţiile corecte”, şi-a justificat averea deputatul Ştefan Creangă, într-o intervenţie pentru Jurnal TV.

În martie curent, deputații au acordat vot de neîncredere conducerii ANRE și au cerut demisia Consiliului de Administrație al acesteia. Parlamentul a calificat activitatea conducerii ANRE și a Consiliului Concurenței drept ineficientă. Hotărârea a fost adoptată cu majoritatea voturilor parlamentarilor, prezenți în sală, în urma audierilor cu privire la creșterea prețurilor la carburanți.