Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   La Parlament a avut loc…

La Parlament a avut loc ședința comună a Comisiilor parlamentare juridice din Republica Moldova și România

La Parlamentul de la Chișinău, joi, 10 februarie, a avut loc ședința comună a Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova și Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României. 

Din delegația Senatului Parlamentului României fac parte Robert-Marius Cazanciuc – vicepreședinte al Senatului, Laura-Iuliana Scântei – președinta Comisiei, Elena-Simona Spătaru – vicepreședinta Comisiei, Laura-Mihaela Fulgeanu-Moagher – secretara Comisiei, precum și membrii acesteia Claudia-Mihaela Banu, Ionel-Dănuț Cristescu, Cătălin-Daniel Fenechiu, Sorin-Cristian Mateescu, Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaş, Cosmin-Marian Poteraş, Cristinel Rujan, Marius-Gheorghe Toanchină, alți oficiali.

Subiectele discutate între oficiali vizează reformarea sistemului de justiție din Republica Moldova, lupta cu corupția, instruirea specialiștilor din domeniul dreptului, în mod special profesionalizarea magistraților și a personalului auxiliar. În acest context, a fost subliniată importanța transferului de experiență din partea României țării noastre.

Olesea Stamate a salutat vizita oficialilor români în Republica Moldova, exprimând interes pentru dinamizarea contactelor interparlamentare la toate nivelurile, inclusiv pe platforma comisiilor de profil. 

„Exprimăm recunoștință statului român pentru sprijinul constant de-a lungul anilor și mizăm în continuare pe o colaborare dinamică. România este un partener de încredere, care oferă sprijin în procesul de reformare a justiției și altor domenii importante pentru Republica Moldova”, a declarat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități.

La final, Laura-Iuliana Scântei – președinta Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României, a dat asigurări că România va continua să sprijine autoritățile de la Chișinău în eforturile de dezvoltare a Republicii Moldova.

Oficialii au pledat pentru intensificarea cooperării moldo-române, astfel, urmează a fi stabilită o nouă ședință comună a comisiilor de profil, unde vor fi abordate acțiuni concrete menite să aducă rezultate pozitive în beneficiul ambelor țări.