Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   DECONSPIRAT. Plahotniuc, la presupusa vilă…

DECONSPIRAT. Plahotniuc, la presupusa vilă din Franța

RISE Moldova a publicat o serie de imagini cu vizitele lui Vladimir Plahotniuc, ex-deputat al Parlamentului R. Moldova, la o vilă din Sciez (Franța).

UntitledMenționăm că, în legătură cu informațiile apărute recent în mass-media, referitoare la un eventual imobil nedeclarat, deținut în Franța de către V. Plahotniuc, CNI s-a autosesizat pe marginea acestui caz. După o verificare prealabilă a informațiilor publicate în presă, a sesizării făcute de Grigore Petrenco, deputat al Parlamentului Republicii Moldova, precum și după examinarea explicației depuse de Vlad Plahotniuc la CNI în data de 17.09.2014, în una din următoarele ședințe, Comisia a decis să inițieze un control în acest caz. Ulterior, Comisia Națională de Integritate urmează să solicite și să verifice informațiile obținute, contrapunându-le cu bazele de date disponibile pentru a adopta o hotărâre corespunzătoare.

Amintim că, deputatul comunist Grigore Petrenco, a postat mai multe poze pe pagina sa de Facebook cu presupusa vilă a lui V. Plahotniuc, prim-vicepreședintele Partidului Democrat, situată într-una dintre cele mai luxoase zone ale Franței. Petrenco scrie că actele pe casă sunt pe numele soției lui Plahotniuc, Oxana Childescu. Cel puțin numele de „Childescu” este inscripționat pe plăcuța de la poarta vilei, unde Petrenco nu a uitat să-și facă și un selfie.