Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Perchezițiile la casa rudelor lui…

Perchezițiile la casa rudelor lui Dorin Chirtoacă intimidează PL-ul?

Un șir de percheziții au fost făcute în această dimineață, 31 octombrie curent, la domiciliul rudelor lui Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului. Oamenii legii au venit în casa fratelui primarului, Lucian Chirtoacă și la părinții acestora. Motivul ar fi că firma pe care o deține fratele primarului ar fi suspectată de evaziuni fiscale.

UntitledPotrivit lui Adrian Jovmir, purtătorul de cuvânt al Direcției Poliției Municipală, firma lui Lucian Chirtoacă ar fi comis ilegalităţi la întocmirea unor contracte de prestare a serviciilor. De aceea, percheziţiile au fost făcute nu doar la persoanele vizate, ci și la rudele acestora. Potrivit lui Adrian Jovmir, aceste percheziții au fost făcute în urma unei cauze penale care a fost inițiată pe baza unei evaziuni fiscale. „Această cauză penală a fost inițiată, cu o lună în urmă, de către secţia de investigare a fraudelor economice. În urma acestor percheziții nu a fost găsit nimic suspect”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

În acelați timp, membrii Partidului Liberal susțin că aceste percheziții sunt doar o comandă politică în plină campanie electorală.

Mihai Ghimpu, liderul PL afirmă că în spatele acestor acțiuni „mârșave” s-ar afla concurenții politici, care încearcă să-i intimideze partidul prin intermediul MAI și Procuraturii Generale. „Ei spun că nu este nimic politic, dar să ajungi până la aceea ca să faci percheziții în casa surorii mele, mama lui Dorin Chirtoacă, este josnic. Nu au niciun motiv să facă percheziții la domiciului acestora. Ceea că au lăsat acest fapt pentru noiembrie, mai aproape de campania electorală demontează că este o acțiune politică”, a conchis Mihai Ghimpu.