Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   PCRM vine cu o nouă…

PCRM vine cu o nouă serie de acuzații la adresa Guvernului

În cadrul unei conferințe de presă PCRM au vorbit despre pachetul de legi pe marginea cărora Guvernul și-a asumat răspunderea.

imagesLiderul PCRM, Vladimir Voronin a declarat că cei din partid pregătesc o scrisoare către Comisie Europeană prin care vor denunţa atacul Guvernului asupra Constituţiei Republicii Moldova.

Comuniştii se referă la o serie de încălcări grave pe care le-ar fi comis Guvernul asumându-şi răspunderea asupra pachetului de 11 legi pe care le-a adoptat săptămâna trecută.

„Atunci când Guvernul îşi asumă Guvernul, proiectele pe care le adoptă trebuie să intre în vigoare la data aprobării. Însă, în cazul celor 11 proiecte, jumătate dintre ele vor intra în vigoare peste diferite intervale de timp, unele peste un an, iar altele chiar și peste un an și jumătate”, a declarat deputatul Igor Vremea.

Totodată, deputatul Oleg Reidman a menționat unele proiecte prin care Guvernul a legalizat posibilitatea renașterii firmelor fantomă și delapidarea bugetului statului cu miliarde de lei. Menționăm că despre acest lucru a vorbit în cadrul unui briefing și Veaceslav Ioniță, deputatul liberal democrat, preşedintele comisiei economie, buget şi finanţe.