Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Participarea viceministrului Iulian Groza la…

Participarea viceministrului Iulian Groza la Summitul UE pentru Europa de Sud-Est

Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, a participat în perioada 20-21 octombrie 2014, la Summitul UE pentru Europa de Sud-Est „Pe drumul spre stabilitate și creștere”, organizat de publicația The Economist, la București.

1811_499243_img1În discursul său, viceministrul Iulian Groza a accentuat faptul că, în ultimii ani, în R. Moldova au avut loc schimbări esenţiale și țara noastră merită o atenție deosebită din partea partenerilor de dezvoltare și a investitorilor străini.

În context, oficialul a vorbit despre implementarea Acordului de Asociere cu UE, inclusiv a Zonei de Comerț Liber, și a remarcat că programul de reforme realizat de autoritățile de la Chișinău contribuie la modernizarea țării și apropierea de Uniunea Europeană. „R. Moldova a devenit un partener de încredere al UE și un exemplu pentru ţările din regiune”, a mai declarat viceministrul Iulian Groza.

De asemenea, diplomatul a menționat că liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii R. Moldova în spațiul european oferă noi oportunități pentru dezvoltarea afacerilor și a contactelor interumane. Viceministrul Iulian Groza a reiterat că R. Moldova urmărește obiectivul avansării procesului de integrare europeană, iar priortățile imediate sunt implementarea Acordului de Asociere, valorificarea Zonei de Comerț Liber, Aprofundat și Cuprinzător cu UE, continuarea reformei justiției și îmbunătățirea climatului investițional.