Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Noi detalii în dosarul atacului…

Noi detalii în dosarul atacului de la „Metro”

Dosarul atacului de la „Metro” se află în instanța de judecată spre examinare încă din luna august. „Inculpații sunt acum în arest. Am găsit și alte persoane care au favorizat crima prin procurarea armelor pentru inculpați. Noi mai lucrăm în cadrul dosarului respectiv, de aceea nu vă pot oferi mai multe detalii”, spune Corneliu Bratunov, șeful secției de exercitare a urmăririi penale pe cauze excepționale din cadrul Procuraturii Generale.

img_1314491_thumbs_600x440_1263121Amintim că, vineri, 30 mai curent, în jurul orei 22.15, la Serviciul specializat 902 al Direcţiei de Poliţie Chişinău a parvenit un apel telefonic, prin care s-a comunicat despre atacul asupra unui automobil de încasare şi transportare a mijloacelor financiare. La faţa locului, ofiţerii de urmărire penală şi de investigaţii speciale au depistat şoferul decedat al automobilului de încasare şi transportare a banilor şi doi colegi răniți, care au fost transportaţi la spital. În cadrul cercetării la faţa locului, forţele de ordine au constatat lipsa mijloacelor financiare, adică a circa 1,5 mln. de lei. Incidentul a avut loc la o filială a Victoriabank din incinta magazinului „Metro” din sectorul Râşcani, de la marginea oraşului.

Cei 4 indivizi au fost prinși după o lună de la atac. În timpul perchezițiilor, poliția și procurorii au descoperit, într-un garaj din Anenii Noi, armele crimei, dar și pistolul sustras de la șoferul încasatorilor.

Inculpații sunt acuzați de omor, tentativă de omor și organizarea unei grupări criminale și riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Mai multe detalii despre acest caz puteți găsi aici.