Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   NATO: Rusia are în continuare…

NATO: Rusia are în continuare trupe în Ucraina

Rusia are în continuare trupe în estul Ucrainei și dispune de o forță extrem de capabilă la frontieră în pofida unei retrageri parțiale, a declarat vineri generalul american Philip Breedlove, comandantul forțelor aliate în Europa, informează Reuters, citat de agerpres.ro.

‘Am observat o retragere destul de importantă a forțelor ruse de pe teritoriul Ucrainei, însă, fără îndoială, există în continuare forțe ruse în estul Ucrainei’, a declarat Philip Breedlove pentru jurnaliști la sediul militar al NATO din apropiere de Mons, în Belgia.

Unele trupe ruse staționate în apropiere de granița cu Ucraina au plecat și altele par să se pregătească să plece. ‘Însă forța care a rămas și care nu pare a intenționa să plece este o forță foarte, foarte capabilă’, a mai spus el.

Generalul Breedlove a făcut aceste declarații înainte de alegerile parlamentare de duminică din Ucraina.

Blocul președintelui Petro Poroșenko, ales în luna mai la conducerea țării cu promisiunea de a instala pacea în Est, se situează în fruntea sondajelor cu peste 30% din intențiile de vot, urmat de alte formațiuni prooccidentale.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a efectuat prima sa vizită la sediul militar al NATO după preluarea mandatului la începutul acestei luni, a declarat că Rusia continuă să încalce dreptul internațional în Ucraina.

‘Rusia încalcă în continuare suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei prin prezența forțelor sale pe teritoriul acestei țări’, a declarat fostul premier norvegian, în timpul vizitei la centrul de operațiuni al NATO care monitorizează situația de criză din Ucraina și din alte zone.