Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Moscova iese duminică la proteste.…

Moscova iese duminică la proteste. Complot anti-Putin?

Mai multe partide de opoziție au cerut Primăriei Moscovei aprobarea, pentru ziua de 21 septembrie, a unui „Marș al Păcii”, scrie Regnum.ru, cu referire la declarația liderului Mișcării „Solidaritatea”, Piotr Țarkov, unul dintre organizatorii acțiunii. Potrivit sursei, la „Marșul Păcii” sunt așteptate în jur de 50 de mii de persoane.

Autoritățile, deocamdată, nu au răspuns „în niciun fel cererii noastre”, declară Țarkov. Inițial, opoziția planifica să desfășoare un miting de protest împotriva izolaționismului și politicii economice a guvernării Putin. Ulterior, în legătură cu intensificarea vocilor anti-război în Rusia, s-a luat decizia de a organiza un „Marș al Păcii”, la care se va cere încetarea acțiunilor militare în Ucraina.

Igor Strelkov, fostul ministru al apărării în pretinsa RP Donețk, a condamnat intențiile opoziției și a declarat presei ruse că Marșul ar putea pune începutul unui Maidan anti-Putin în Rusia. „Coloana a V-a din Rusia (opoziția, n.red) acționează mână în mână cu dușmanii noștri… Occidentul și liberalii ruși pregătesc un complot și vor să-l dea jos pe Putin”, spune Strelkov. În opinia sa, acțiunea trebuie interzisă. „Pe timp de război, orice complot și acțiune distructivă a opoziției în spatele frontului, trebuie exclusă”, declară pretinsul ex-ministru.