Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   MISIUNE DE SALVARE: Căuta o…

MISIUNE DE SALVARE: Căuta o bovină, dar a căzut în Prut

O bătrână aflată în pericol de înec pe râul Prut a fost salvată de către patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră „Costeşti”. În timpul desfășurării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, pe direcţia Costeşti-Stânca, polițiștii de frontieră au observat o persoană în apele râului Prut, prinsă în nămol până la brâu. Aflată în dificultate, femeia nu a mai putut să se ridice pe mal, dar, spre norocul ei, a fost remarcată de inspectorii de frontieră care au intervenit prompt, deplasându-se în zonă pentru recuperarea și salvarea persoanei aflate în pericol. Bătrânei i-a fost acordat primul ajutor, fiind apelat, în același timp, serviciul de urgență.

Din cauza teritoriului accidentat și greu accesibil pentru autovehicule, poliţiştii de frontieră au transportat pe braţe bătrâna ca, ulterior, să fie preluată de o echipă de salvare.

Persoana s-a dovedit a fi o locuitoare a satului Branişte, raionul Râşcani, în vârstă de 78 de ani, care le-a spus polițiștilor de frontieră că s-a rătăcit și a căzut în râu în urma căutării unei bovine. În prezent bătrâna este în afara oricărui pericol.