Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Mătăsaru arestat și luat chiar…

Mătăsaru arestat și luat chiar din Judecătoria Râșcani

Anatol Mătăsaru a fost arestat, astăzi, în incinta Judecătoriei Râșcani pentru 30 de zile.

236-matasaru„Anatol a fost reținut azi de poliția din sectorul Râșcani. S-a dus omul la judecată singur, însă, a fost arestat și nu l-au mai adus la ședința de judecată. Mai mult, hotărârea nu este executorie, căci a fost atacată cu recurs, judecătorul nu a eliberat mandat de arestare, pentru că a fost atacată și nici nu a trimis încheierea pentru executare. A dus-o procurorul Șendrea singur și a cerut „menților” (polițiștilor, n.r.) să-l închidă”, scrie pe pagina de Facebook a soțului, Julieta Savițchi, soția lui Anatol Mătăsaru.

Avocatul de stat al lui Mătăsaru a cerut deja anularea mandatului. Potrivit celor de la Judecătoria Râșcani, cazul va fi examinat luni, 3 noiembrie 2014, la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că Anatol Mătăsaru este cercetat într-un dosar penal pentru „huliganism, acțiuni intenționate care încalcă grosolan ordinea publică și exprimă o vădită lipsă de respect față de societate, precum și acțiunile care prin conținutul lor se deosebesc printr-un cinism și o obrăznicie deosebită”.

Astfel, la 27 octombrie curent, în ședința de judecată, procurorul Nicu Șendrea, Procuratura Râșcani, a înaintat un demers cu privire la arestarea preventivă pe termen de 30 de zile a lui Mătăsaru. În motivarea demersului procurorul a invocat că Mătăsaru nu s-a prezentat la ședințele de judecată de la 16 și 27 octombrie, intenționat părăsind R. Moldova la 11 octombrie 2014. „Astfel, el a dus în eroare instanța de judecată, demonstrând cu rea-voință motive întemeiate de a se eschiva de la răspundere penală și încercând tergiversarea examinării cauzei într-un termen rezonabil”, a spus Nicu Șendrea.

Decizia a fost luată în dosarul privind protestul de acum doi ani, 2012, când Anatol Mătăsaru a adus în fața Procuraturii Generale un falus de doi metri cu imaginea democratului Marian Lupu lipită pe acesta.

Menționăm că Anatol Mătăsaru este cunoscut pentru protestele neobișnuite pe care le face, cum ar fi cel cu porcul de colorado în fața Ambasadei Ruse, sau protestul cu măgarul și porcul, îmbrăcați în haine de milițian sovietic și procuror. Totodată, Mătăsaru este victima torturii după evenimentele din 7 aprilie 2009.