Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Kadîrov vrea să renunţe la…

Kadîrov vrea să renunţe la funcţia de preşedinte al Ceceniei pentru a pleca în Donbas

Ramzan Kadîrov, preşedinte al Ceceniei, a spus că e pregătit să demisioneze pentru a-i ajuta pe rebelii proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk, care formează împreună Donbas, în estul Ucrainei, relatează postul rus de televiziune Rossia 24, în pagina electronică.

Ramzan Kadyrov„Intenţionez să-l rog pe preşedintele rus (Vladimir Putin) să mă lase să plec din această funcţie, pentru a merge în Donbas să apăr interesele cetăţenilor care luptă acolo”, a declarat el, într-un interviu pentru postul NTV.

De asemenea, Kadîrov a menţionat că nu este îngrijorat de decizia autorităţilor de la Kiev de a deschide un dosar penal împotriva sa.„Kievul poate spune orice, noi vom lua măsuri similare”, a declarat liderul cecen.

Serviciul de securitate ucrainean a lansat săptămâna trecută o anchetă împotriva lui Kadîrov pentru ameninţări la adresa unor deputaţi ucraineni.
La rândul său, preşedintele Ceceniei a declarat că va lansa o procedură penală împotriva a trei deputaţi din Ucraina, care au pledat în repetate rânduri pentru destabilizarea situaţiei în Rusia.