Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Iurie Roșca: Eu revin

Iurie Roșca: Eu revin

Iurie Roșca, fostul unionist care a făcut alianță cu PCRM-ul lui Voronin a venit cu o declarație publică prin care anunță încă o dată că revine în politică. Acesta critică actuala guvernare și cere cetățenilor „să uităm supărările de altă dată, să alungăm din inimile noastre deznădejdea şi neîncrederea în reuşită”.

„Eu unul nu am obosit, n-am căzut pradă disperării, nu cedez şi nu mă lepăd de neamul meu. Preţ de cinci ani de când nu mai sunt în Parlament n-am stat cu mâinile în sân. Am luat atitudine dură în permanenţă, la mitinguri şi demonstraţii de protest, la posturi de televiziune, în articolele şi cărţile mele împotriva abuzurilor şi crimelor celor de la putere. Am pus pe hârtie concepţia de independenţă economică a ţării, am apărat credinţa noastră strămoşească şi dreptul nostru la o viaţă demnă. Ştiu că mulţi dintre neprietenii mei au crezut că au scăpat de mine, că m-am dat la o parte, că mă voi ţine doar de scrisul cărţilor şi de instruirea tineretului. Dar în curând le va cădea bucuria-n scârbă”, spune Rosca.

„Eu revin. Revin cu noi forţe, cu noi cunoştinţe, cu o mulţime de prieteni noi din toate colţurile ţării şi de toate etniile. Iar alături de mine este echipa de tineri, care s-au format în preajma mea în condiţiile grele din ultimul deceniu. Alături de mine sunt oameni de toate meseriile şi vârstele. Împreună suntem o forţă. Chezăşia succesului nostru stă în solidaritatea noastră.

Ştim cu toţii vorba veche: Dumnezeu dă, dar în torbă nu pune. Astăzi soarta noastră, viitorul nostru e în mâinile noastre. Să rezistăm tuturor ispitelor de a ne împărţi în „cei de stânga” şi „cei de dreapta”. Ţara este una, ea trebuie servită cu cinste şi dăruire de sine. Moldova are nevoie de bărbaţi de stat vrednici, în stare să se ia de piept cu oligarhii şi mafioţii. Avem nevoie de o „mână de fier” care să facă ordine şi dreptate în casa noastră. Fac un pas hotărât înainte şi intru în bătălie. Iar cei care vor să pună umărul alături de mine, sunt bineveniţi”, mai anunta acesta.