Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ion Hadârcă: „Solicitarea excluderii dlui…

Ion Hadârcă: „Solicitarea excluderii dlui Ghimpu a parvenit din partea partenerilor din coaliţie”

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a fost exclus din componenţa Biroului Permanent al Parlamentului. Hotărârea a fost iniţiată de fostul membru al PL, actualul lider al liberalilor reformatori, Ion Hadârcă. Excluderea deputatului liberal a fost susținută de deputații din coaliția majoritară. Cu 44 de voturi pro, din 87 de deputați aflați în sală, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Liderul liberalilor reformatori a declarat pentru ZdG că aceasta este hotărârea coaliţiei şi nu luptă împotriva nimănui. „Solicitarea de al exclude pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, din componenţa Biroului Permanent al Parlamentului a parvenit din partea partenerilor din coaliţie. După decizia nu se întâmplă nimic, lumea merge înainte spre Europa”, a spus Ion Hadârcă.

După excluderea lui Mihai Ghimpu din componenţa Biroului Permanent al Parlamentului, liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a cerut să se modificată şi componenţa numerică a Birouluica, astfel, să fie format din 13 membri şi nu din 14.