Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Interdicție pentru diplomații americani de…

Interdicție pentru diplomații americani de a participa la campania „Ice Bucket Challenge”

Diplomații americani nu vor mai avea dreptul de a-și vărsa o găleată de apă pe cap, provocare extinsă la nivel mondial grație Internetului și care urmărește să strângă donații pentru o asociație umanitară.

„Ice Bucket Challenge” care a devenit un fenomen mondial constă în vărsarea unei găleți cu apă pe cap sau o donație, deseori amândouă, către asociația ALS, care luptă împotriva bolii Charcot – cunoscută și sub numele de boala Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică – o boală neurodegenerativă.

Numeroase persoane cunoscute, cum ar fi fostul președinte George Bush și fondatorul Microsoft Bill Gates, au acceptat provocarea pentru această cauză.

Însă, Departamentul de Stat american a emis o telegramă internă care le interzice diplomaților de rang înalt să participe la „Provocarea găleții cu gheață”, a declarat purtătoarea de cuvânt a departamentului, Marie Harf.

„Normele etice ale guvernului federal ne împiedică să ne folosim de funcțiile publice, ca cele de ambasadori, pentru beneficii private, chiar dacă este vorba de o cauză nobilă precum aceasta”, a argumentat ea.