Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Igor Corman convoacă membrii CNI…

Igor Corman convoacă membrii CNI la o ședință

Președintele Parlamentului, Igor Corman a convocat membrii CNI la o ședință care va avea loc luni, a fost informat ZdG de către o sursă de încredere.

Care va fi tema discuției în cadrul ședinței nu am putut să aflăm, deoarece ei de la anticamera președintelui Parlamentului ne-au spus că comunicatul de presă și poate mai multe detalii vor apărea pe site ceva mai târziu.

Reamintim că, cu câteva săptămâni în urmă, membrii CNI-ului au trimis Parlamentului o scrisoare cu acuzații grave împotriva președintelui Comisiei Naționale de Integritate, Anatolie Donciu.

Aceştia solicitau intervenţia deputaţilor pentru „a lua act de neglijenţă, abuzurile de putere şi multiplele încălcări de lege” admise de către acesta. În scrisoare se scrie că Donciu ar fi acţionat părtinitor în mai multe cazuri examinate de către Comisie, că ar avea o atitudine ostilă faţă de membrii CNI şi că le impune angajaţilor Aparatului CNI, să nu prezinte membrilor Comisiei informaţiile şi documentele solicitate, de care au nevoie membrii Comisiei în activitatea lor. „Această atitudine a preşedintelui a dus la divizarea Comisiei în două tabere, una – cea loială preşedintelui Donciu, şi alta – care încearcă să fie imparţiali, fapt pe care Donciu nu-l acceptă şi şantajează angajaţii prin lipsire de premii, neacordarea sporurilor salariale cuvenite”, reclamă angajaţii CNI. Aceştia mai scriu că Donciu şi-ar fi angajat şofer personal, că absentează foarte des de la serviciu, că a tergiversat procesul de scanare a declaraţiilor, iar aceasta a dus la amânarea verificării declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietăţi a funcţionarilor, dar şi că, „în condiţii dubioase şi neargumentat” i-a oferit firmei care a scanat anul trecut declaraţiile circa 150 mii de lei în plus faţă de valoarea contractului semnat iniţial.