Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Gest ”electoral-ortodox” din partea lui…

Gest ”electoral-ortodox” din partea lui Igor Dodon. Oferă transport gratuit pe ruta Chișinău-Bălți

La 10 octombrie Igor Dodon, liderul Socialiștilor, a adus în R.Modova o icoană, declarând că plătește cheltuielile pentru călătorii cu această icoană prin mai multe biserici din R.Moldova. Ieri, icoana lui Serghie Radonejschi ar fi trebuit să ajungă la Mănăstirea Ciuflea din Chișinău, dar așa si nu a ajuns. Politicianul Igor Dodon explică problema pe blogul său.

”Icoana urma să fie prezentată creștinilor de la Chișinău, în incinta Mănăstirii Ciuflea de la Chișinău. Însă a intervenit un factor neprevăzut. Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, nu a reusit sa binecuvînteze venirea Icoanei Preacuviosului Serghie de la Radonej in alte eparhii, și acum este plecat din țară. Iată de ce Icoana nu va putea fi dezvăluită astazi în fața creștinilor la Chișinău, cum era preconizat în programul inițial.

În legătură cu această situație, vin către toți creștinii cu următorul anunț: Începînd cu ziua de azi, va fi organizat transport gratuit – 3 autobuze mari –, pentru toți doritorii de a se deplasa tur retur pînă la Bălți unde să se închine minunatei icoane a Preacuviosului Serghie de la Radonej. Orarul cursei gratuite Chișinău – Bălți este următorul:10:00, 14:00 si 17:30 de la Mănăstirea Ciuflea în cinstea sfântului Teodor Tiron, or. Chișinău. Speram ca la intoarcere, Prea Sfinţitul Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove va binecuvinta venirea Icoanei si in Chisinau si sutele de mii de crestini care sunt in asteptare vor avea posibilitatea sa se inchine acestor sfintenii,” scrie Igor Dodon pe blogul său.

ZdG menâionează că icoana pe care a adus-o Igor Dodon de la Moscova a fost pictată la începutul anului curent și a fost deja dusă prin mai multe unități militare și kăzăcești, dar și prin închisori, pentru ca ”oamenii să se poată ruga pentru unitatea Rusiei”.

Mai multe detalii în articolul: Icoana stelei lui Dodon