Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (foto) Mesajul lui Anatol Mătăsaru…

(foto) Mesajul lui Anatol Mătăsaru de după gratii

Anatol Mătăsaru a trimis de după gratii o scrisoare în care spune cine crede că se face vinovat de arestul său. Activistul confirmă cele spuse anterior și de soția lui, precum că reținerea a avut loc în lipsa unui mandat de arest.

Mesajul a fost trimis prin intermediul apărătorului său legal, avocatul Vadim Vieru.

„Rețineri ca în 2009, de 10-15 civili, în curtea casei.  Se calcă iar peste drepturile omului, fiindcă au fost repuși în funcție: – Jizdan, ministru MAI; – Popa, procuror municipal; – Cociorvă, șef IP …toți acei care în 2009 au participat la torturi în masă”, scrie Anatol Mătăsaru.

Amintim că vineri, 29 ianuarie, activistul a fost reținut de acasă de mai multe persoane în civil, în momentul în care ieșea să meargă la un protest în fața Procuraturii Generale, organizat de ziua profesională a procurorilor.

Abia după mai multe ore de la reținere activistului i s-a adus la cunoștință faptul că este privat de libertate după ce în ziua precedentă a adus în fața Centrului Național Anticorupție în vas de veceu pe care s-a așezat. Astfel, acesta și-a manifestat nemulțumirea față de lipsa de reacție a instituției într-un caz de corupție pe care acesta l-a sesizat oamenilor legii cu mai multe luni în urmă.

zdg