(foto) Mesajul lui Anatol Mătăsaru de după gratii

Anatol Mătăsaru a trimis de după gratii o scrisoare în care spune cine crede că se face vinovat de arestul său. Activistul confirmă cele spuse anterior și de soția lui, precum că reținerea a avut loc în lipsa unui mandat de arest.

Mesajul a fost trimis prin intermediul apărătorului său legal, avocatul Vadim Vieru.

„Rețineri ca în 2009, de 10-15 civili, în curtea casei.  Se calcă iar peste drepturile omului, fiindcă au fost repuși în funcție: – Jizdan, ministru MAI; – Popa, procuror municipal; – Cociorvă, șef IP …toți acei care în 2009 au participat la torturi în masă”, scrie Anatol Mătăsaru.

Amintim că vineri, 29 ianuarie, activistul a fost reținut de acasă de mai multe persoane în civil, în momentul în care ieșea să meargă la un protest în fața Procuraturii Generale, organizat de ziua profesională a procurorilor.

Abia după mai multe ore de la reținere activistului i s-a adus la cunoștință faptul că este privat de libertate după ce în ziua precedentă a adus în fața Centrului Național Anticorupție în vas de veceu pe care s-a așezat. Astfel, acesta și-a manifestat nemulțumirea față de lipsa de reacție a instituției într-un caz de corupție pe care acesta l-a sesizat oamenilor legii cu mai multe luni în urmă.

zdg


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *