Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   [FOTO] Cu ce înlocuim conversațiile?

[FOTO] Cu ce înlocuim conversațiile?

Tehnologia modernă ne captează atât de mult atenţia, încât am devenit incapabili să mai observm ceea ce se petrece în jurul nostru și câteodată preferăm o conversație virtuală decât una reală. De aceea, un fotograf englez a decis să fotografieze realitatea, care treptat devine o normă a cotidianului. El a surprins pe stradă oameni absorbiţi de telefoanele „inteligente”.

death-of-con-7__880Obsesia pentru tehnologie ne îndepărtează tot mai mult de semeni. Privind în jur, nu este greu să surprinzi oameni atât de acaparaţi de telefoanele mobile, încât îşi ignoră prietenii şi familia sau mai rău, nici nu se mai observă semnalele semaforului în timp ce stau la volan…

Babycakes Romero, un fotograf din Londra, a realizat un documentar fotografic, care ilustrează „moartea conversaţiilor autentice”. „Am văzut că smartphone-ul a devenit o barieră în comunicarea directă. Am observat iniţial că oamenii îl folosesc în situaţii stânjenitoare, pentru a umple tăcerea, dar pe măsură ce am continuat să analizez şi documentez acest fenomen modern, am simţit că, de fapt, aparatele erau cauza situaţiilor stânjenitoare şi a tăcerii”, a povestit fotograful pentru BuzzFeed News.

Deşi ar trebui să ajute comunicarea, telefoanele mobile ne însingurează. „Când am remarcat şi fotografiat aceşti oameni, ei nu păreau că trăiesc în lumea reală. Erau conectaţi la o lume virtuală născocită chiar de ei. Nu am nimic împotriva tehnologiei, dar simt că ne afectează relaţiile sociale şi trebuie să învăţăm când să renunţăm la ea. Altfel, vom deveni izolaţi pentru totdeauna. Un fenomen ciudat şi interesant în acelaşi timp este că oamenii găsesc mai multă plăcere în relaţiile virtuale decât în interacţiunile reale (…) Suntem fiinţe emoţionale şi avem nevoie de relaţii interumane”, este de părere fotograful.

death-of-con-1__880 death-of-con-2__880 death-of-con-3__880 death-of-con-4__880 death-of-con-5__880 death-of-con-6__880 death-of-con-8__880 death-of-con-10__880 death-of-con-11__880 death-of-con-12__880