Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Filat despre Plahotniuc prim-ministru

Filat despre Plahotniuc prim-ministru

Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD a declarat ieri că Vlad Plahotniuc ar fi o candidatură bună pentru funcție de premier. Astăzi, jurnaliștii i-au întrebat pe Vlad Filat și Iurie Leancă, liderii PLDM ce cred despre această propunere.

„Și dl Ghimpu a vorbit același lucru despre dl Chirtoacă. Fiecare partid își constituie echipa sa”, a menționat Leancă.

Filat a precizat. „Eu încă nu am văzut, în experiența mea ca un partid politic sau altul să nu-și laude candidații. Însă, faptele sunt grăitoare. A declara e un lucru și eu nu vin în a mă confrunta cu declarațiile altor concurenți electorali. Noi avem un prim-ministru al Guvernului R. Moldova care a demonstrat, nu urmează să demonstreze că are calitățile necesare pentru a asigura o guvernare bună R. Moldova și mai mult decât atât, pentru a asigura relații excelente pentru partenerii noștri de dezvoltare. Care au devenit și prieteni pentru R. Moldova”.

Astăzi, PLDM a decis lista electorală cu care va merge în alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Primul pe listă va rămâne liderul PLDM, Vlad Filat, urmat de Iurie Leancă, Liliana Palihovici, Natalia Gherman și Maia Sandu, ministra Educației.

După ședința partidului, Filat și Leancă au ieșit împreună în fața presei, oferind mai multe declarații.