Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ecstasy la vamă

Ecstasy la vamă

Direcţia Urmărire Penală a Serviciului Vamal în comun cu procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a unui tânăr, care acum o lună a fost implicat în contrabanda cu substanţe psihotrope peste frontiera de stat prin intermediul coletelor poştale.

10407524_391896524291731_2433953035856709586_nAstfel, în cadrul unor măsuri complexe de investigaţie şi urmărire penală, declanşate de către ofiţerii Direcţiei Investigaţiei Operative şi ofiţerii de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal pe linia combaterii fraudelor vamale cu substanţe narcotice peste frontiera de stat, la 10 octombrie curent la postul vamal intern Poşta -2, a fost reţinut un lot de pastile Ecstasy.

Mai exact, în cadrul controlului aplicat, ofiţerii vamali au depistat peste 100 de pastile Ecstasy, care erau destinate unui tânăr din mun. Chişinău, în vârstă de 26 de ani.

Este de specificat faptul că, în baza informaţiilor operative şi acţiunilor speciale de urmărire penală, întregul proces de livrare a substanţelor narcotice a fost monitorzat de către ofiţerii de investigaţii a Serviciului Vamal, iar tânărul a fost reţinut în momentul când s-a prezentat pentru preluarea coletului.

În acest sens, potrivit informațiilor stabilite în cadrul dosarului penal, pentru a nu fi reţinut şi demascat de vameşi, tânărul a comandat pastilele cu efect psihotrop din Germania prin intermediul internetului.

Întregul lot de pastile a fost supus expertizei judiciare în rezultatul căre a confirmat prezenţa substanţei psihotrope.

În aceste condiţii pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 248 alin.(5) lit.d), 217 alin.(4) Cod Penal – procurare ilegală în scopuri ilegale şi contrabandă a substanţelor psihotrope în proporţii deosebit de mari, tânărul riscă de la 3 la 10 ani privaţiune de libertate.