Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Escrocherii făcute la staţiile PECO…

Escrocherii făcute la staţiile PECO din capitală

Primeau mai puţin combustibil decât volumul pentru care plăteau. Aceasta este una dintre încălcările depistate de către Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor ca urmare a unor controale efectuate la trei staţii PECO din Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, în cadrul controalelor, inspectorii au mai depistat că la una din benzinării eroarea livrării produselor petroliere depăşea eroarea maximă admisibilă stabilită în documentele normative.

Unele benzinării utilizau mijloace de măsurare în lipsa buletinelor de verificare metrologică. La fel, a fost depistată necorespunderea denumirii produselor expuse pe panoul informativ cu denumirea expusă în certificatul de conformitate pentru produsele petroliere comercializate.

Inspectorii APC au încheiat procese-verbale de contravenţie şi au emis prescripţii de interzicere temporară a mijloacelor de măsurare. Agenţii economici riscă amendă de la 10 până la 300 de unităţi convenţionale (o unitate convențională însemnând 20 de lei).

APC îndeamnă consumatorii, atunci când au îndoieli în privinţa exactităţii dozei de produse petroliere livrate la coloană, să solicite operatorului staţiei controlul imediat a stării coloanei de distribuţie. În cazul constatării unei diferenţe în minus, operatorul este obligat să restituie paguba consumatorului şi să înceteze utilizarea acestei coloane până la efectuarea reparaţiilor.