Principală  —  Ştiri   —   Ei sunt învingătorii Olimpiadei Republicane…

Ei sunt învingătorii Olimpiadei Republicane la Limba și Literatura Română, dedicată creației lui Vladimir Beșleagă

Elevii pasionați de limba și literatura română au participat, la 24-26 aprilie, la Olimpiada republicană la această disciplină școlară. Concursul din acest an a fost dedicat creației scriitorului Vladimir Beșleagă și a întrunit peste 170 de elevi, învingători ai etapei raionale. La finalul competiției, Ministerul Educației a acordat 40 de premii și mențiuni.

Locul I a fost obținut de elevii Liviu Rotaru, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Elena Alistar” din Chișinău, Sorina-Sofia Solonaru, clasa a X-a, și Veronica Celac, clasa a XII-a, ambele eleve la Liceul Teoretic „Gh. Asachi” din Chișinău, Vasile Gribincea, clasa a XI-a, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău, care a obținut și premiul special din partea Uniunii Editorilor.

Premii speciale au fost oferite participanților la olimpiadă și de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” (ICR) din Chișinău. ICR a premiat patru elevi: Liviu Rotaru, Liceul Teoretic „Elena Alistar”, Chișinău, Vasile Gribincea, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, Chișinău, Maria Ionaș, Liceul Teoretic „Olimp Costești”, Ialoveni, Dumitrița Afanasii, Liceul Academiei de Științe a Moldovei.
Învingătorii olimpiadei și profesorii acestora au fost premiați și de Ministerul Culturii din România, care a oferit în acest scop un lot de 250 de volume de carte. Toți laureații concursului au primit, de asemenea, cîte o carte cu autograful scriitorului Vladimir Beșleagă.