Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ebola poate fi învinsă

Ebola poate fi învinsă

Un pacient bolnav de Ebola, tratat la Spitalul Emory de lângă oraşul Atlanta, în statul american Georgia (sud-est), este a treia persoană care a părăsit vindecată instituţia, duminică, a anunţat luni centrul spitalicesc.

24832_0_gripa_porcina_49188300Americanul „nu mai prezintă nicio urmă a virusului şi a părăsit spitalul”, a anunţat instituţia într-un comunicat, adăugând că va face o declaraţie ulterior.

El a fost adus la bordul unui avion sanitar din Liberia, unde a fost infectat. A ajuns la Emory pe 9 septembrie, unde a fost îngrijit în carantină.

Ceilalţi doi pacienţi care au fost îngrijiţi anterior în acest spital, un medic şi o îngrijitoare misionară contaminaţi tot în Liberia, au fost externaţi vindecaţi pe 19 şi, respectiv, 21 august.

Al patrulea bolnav, o infirmieră contaminată la spitalul din Dallas, în Texas (sud) – în timp ce îngrijea un pacient liberian, Thomas Eric Dunkan, care a decedat pe 8 octombrie -a fost transferată la Emory pe 15 octombrie. Spitalul nu a oferit nicio precizare cu privire la starea sănătăţii acesteia.

Pacientul anonim care a fost externat vindecat duminică afirmă într-un comunicat publicat pe 15 octombrie – ziua în care a fost anunţată infectarea celei de a doua infirmiere la Dallas – că „vindecarea a fost lungă şi complicată”. „Mă îndrept către o vindecare completă şi vreau ca publicul să ştie că, în pofida faptului că Ebola este o boală gravă şi complexă, este posibil să te vindeci şi să-şi recapeţi sănătatea”, a adăugat el.