Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   După 20 de ani, TVR…

După 20 de ani, TVR Iaşi şi Moldova 1 rememorează « Podul de Flori »

Echipa TVR Iaşi vă invită joi, 6 mai, la o rememorare a evenimentelor petrecute pe malurile râului Prut în urmă cu 20 de ani. În transmisiuni directe pe canalele TVR3 şi TVR Iaşi, în  duplex cu TV Moldova 1 Chişinău, jurnaliştii vor încerca să refacă un nou pod de flori între România şi Republica Moldova, de data aceasta prin intermediul televiziunii.

Emisiunile speciale vor începe de la primele ore ale dimineţii. În matinalul « Bună dimineaţa, Moldova ! », de la ora 07.00, Horia Gumeni va vorbi împreună cu invitaţii săi despre însemnătatea momentului de acum 20 de ani. Emisiunea va avea şi transmisiuni speciale în direct de la Ungheni – Prut.

De la ora 19.45, într-un dialog TVR Iaşi – TV Moldova 1 Chişinău, sub genericul « Întâlniri de suflet », telespectatorii vor cunoaşte familii de pe ambele maluri ale Prutului care au participat la Podul de Flori din urmă cu 20 de ani, şi poveşti de viaţă precum cea a învăţătorului Ştefan Voicu, pe atunci elev la Liceul Pedagogic din Iaşi, care a dăruit cărţi fraţilor basarabeni. După 20 de ani, el a primit una dintre cărţi de la cel căruia i-a dăruit-o la Podul de Flori, regizorul artistic al TVR Iaşi, Violeta Gorgos, în a cărei bibliotecă s-a aflat în acest timp.

Imaginile de arhivă, reportajele şi transmisiunile directe de la Ungheni vor îmbogăţi emisiunea. Nu în ultimul rând, momentele artistice vor fi asigurate de interpretul de muzică populară ieşean Ştefan Pintilie, prezent şi el la Podul de Flori.

Ambele emisiuni vor fi transmise în direct pe canalul naţional TVR3 şi cel regional TVR Iaşi.