Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Două persoane reținute pentru trafic…

Două persoane reținute pentru trafic ilicit de hașiș

Oamenii legii au reținut, zilele trecute, două persoane suspectate de trafic ilicit de droguri.
Aceștia, au câte 30 de ani, sunt originari din Chișinău și Hâncești și fac parte dintr-o grupare criminală fiind specializați în comercializarea hașișului.

hklșlÎn rezultatul efectuării unui şir de măsuri de investigaţii, un membru a grupării a fost reținut în flagrant în timp ce vindea unui polițist sub acoperire o cantitate de hașiș. În cadrul percheziției corporale efectuate, polițiștii au ridicate 100 gr. de haşiş şi 1 000 de lei marcaţi.

La scurt timp, forțele de ordine au reţinut cel de-al doilea membru. În urma percheziției la domiciliu și automobilul suspectului, au fost ridicate în total 71 de plastine de haşiş.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1. al. 4 Cod Penal al RM. Potrivit legislației, persoanele culpabile de „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”, riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente, forţele de ordine cercetează cazul pentru stabilirea tuturor persoanelor şi circumstanţelor de provenienţă şi realizare a haşişului pe întreg teritoriul ţării, cât şi peste hotarele ei.