Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Doi ofiţeri de poliţie, reţinuţi…

Doi ofiţeri de poliţie, reţinuţi cu mită

Doi poliţişti: un ofiţer de urmărire penală al Inspectoratului de Poliţie Ialoveni şi un ofiţer de sector al Inspectoratului de Poliţie Râşcani sunt bănuiţi de comiterea coruperii pasive.

În primul caz, procurorii au constatat că ofiţerul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliţie Ialoveni ar fi extorcat 500 de euro de la un bărbat, cercetat penal pentru comiterea unui furt. În schimbul acestei sume, poliţistul urma să acumuleze materialele necesare în vederea absolvirii acestuia de răspundere penală şi să-i restituie automobilul care era recunoscut în calitate de corp delict la comiterea crimei. După transmiterea primei tranşe de 400 de euro, a fost adoptată hotărârea de încetare a urmăririi penale în privinţa bărbatului, iar la primirea sumei de 100 de euro ofiţerul urma să-i restituie şi automobilul, moment în care ofiţerul de poliţie a fost reţinut în flagrant.

În cazul ofiţerului de sector al Inspectoratului de Poliţie Râşcani, procurorii au stabilit că poliţistul a extorcat de la trei bărbaţi 8000 de lei pentru a nu-i trage la răspundere pentru comiterea actelor de huliganism. Într-ul alt episod, ofiţerul ar fi pretins și primit de la o femeie 20 de mii de lei pentru a nu o trage la răspundere penală pentru comiterea unui furt. Imediat după primirea banilor, poliţistul a fost reţinut în flagrant.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, poliţiştii riscă până la 10 ani închisoare, cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.