Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Diplomația de la Kiev condamnă…

Diplomația de la Kiev condamnă apelul Tiraspolului adresat Kremlinului

Ministerul de Externe al Ucrainei se declară îngrojorat de adresarea așa-zisului societ suprem de la Tiraspol către unul dintre garanții și mediatorii reglementării transnistrene – Federația Rusă, căreia îi cere recunoașterea independenței Transnistriei.

Ministerul de Externe de la Kiev subliniază, într-o declarație de presă remisă de Ambasada Ucrainei în R. Moldova, că această adresare, făcută în temeiul rezultatelor unui referendum din 2006, nerecunoscut de comunitatea internațională, pune la îndoială procesul de reglemetare pașnică a diferendului transnistrean, dar și integritatea teritorială a R. Moldova.

În declarația Ministerului de Externe al Ucrainei se mai spune că, de mai mult timp, Ucraina își exprimă poyiția sa solidară cu alți participanți la procesul de negocieri, cerând utilizarea exclusivă a metodelor pașnice de reglementare a conflictului transnistrean și respectarea integrității teritoriale a R. Moldova.

Ucraina își menține poziția și cheamă toți participanții la negocieri să evite orice decizii care ar putea destabiliza negocierile în formatul «5+2».