Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   De ce Vladimir Lupu, adjunctul…

De ce Vladimir Lupu, adjunctul procurorului municipal, deşi se afla în concediu, s-a prezentat la locul accidentului, la solicitarea lui Garaba?

Vladislav Roşca, avocatul lui Gheorghe Munteanu, persoană bănuită în dosarul accidentului pe care l-a avut cu Iurie Garaba, preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor ne-a spus că, imediat după incident, la faţa locului s-a prezentat Vladimir Lupu, adjuctul procurorului mun. Chişinău, Ion Diacov.

De ce s-a prezentat la locul accidentului Vladimir Lupu, adjunctul procurorului municipiului Chişinău? Ion Diacov, procurorul mun. Chişinău ne-a spus că a aflat despre acest lucru abia miercuri, menţionând totodată că Vladimir Lupu este în concediu.  Acesta era în concediu şi marţi, când s-a prezentat la locului accidentului. Solicitat de ZdG, Lupu iniţial a acceptat să discute cu noi, dar, la auzul întrebării, a zis că este în concediu şi că nu discută atribuţii legate de serviciu.

Sursele noastre din cadrul PG ne-au informat că Vladimir Lupu s-a prezentat la locul incidentului la solicitarea lui Iurie Garaba, căruia i-a spus că este în concediu. Garaba însă l-ar fi rugat personal să vină şi să nu implice şi alte persoane. Adjunctul procurorului municipiului a fost la faţa locului «pentru a pune lucrurile la punct. Vă daţi seama ce a fost acolo?», ne-au spus surse care solicită anonimatul. Totodată, am aflat că Garaba i-a cerut lui Vladimir Lupu să nu discute cu nimeni despre incident, încercând să-l tăinuiască.

Conform unor surse, Iurie Garaba urma (înainte de incident) să fie înaintat la funcţia de adjunct al Procurorului General, unde avea să-l înlocuiască pe unul dintre actualii adjuncţi, Eugen Rusu. Garaba a fost ales în funcţia de preşedinte al CSP pe 14 ianuarie 2010, pe un termen de 4 ani. Acesta este totodată şi şef al direcţiei investigaţii generale din cadrul PG.

Detalii despre accident, citiţi AICI.